Den Haag expert sinds 1996
Eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Parken in Den Haag,

de mooiste plekjes voor de mooiste wandelingen

In zo’n levendige stad als Den Haag is er altijd wat te beleven, maar ik kan me ook voorstellen dat je weleens behoefte hebt aan wat rust. Wat is er dan beter dan een mooi park opzoeken en je hoofd even helemaal leeg te maken? Om het jou wat makkelijker te maken, heb ik de leukste en mooiste parken in Den Haag op een rijtje gezet.

Leukste parken van Den Haag

Picknicken in de Paleistuin, dobberen op het water in het Westbroekpark of feesten in het Zuiderpark. Alles kan in Den Haag, maar waar moet je nou écht zijn? Met meer dan 111.000 hectare aan parken, duinen, bossen en landgoederen, kan ik me voorstellen dat je niet weet waar je moet beginnen. Lees snel verder voor de leukste parken van Den Haag.

Westbroekpark

Wie op zoek is naar een lekker groot en groen park, moet in het Westbroekpark zijn! Dit park behoort tot een van de mooiste en leukste parken in Den Haag. De rozentuin, ook wel het Internationaal Rosarium, werd in 1960 aangelegd. Tussen juni en oktober bloeien er ongeveer 20.000 rozenstruiken. Leuk feitje; jaarlijks keurt een internationale jury de rozen van het Rosarium. Per categorie wordt er goud, zilver of brons toegekend. In het Westbroekpark ligt het romantische theehuis ‘Waterkant’. Je kunt hier heerlijk lunchen, maar je kunt ook een picknickmand reserveren. Kies een lekker plekje uit in het park of huur een roeibootje en picknick op het water.

Rozentuin in het Westbroekpark
Rozentuin in het Westbroekpark

Zuiderpark

Als je in het Zuiderpark bent, hoef je niet bang te zijn dat je je verveelt. Het Zuiderpark hoort zeker op het lijstje thuis als het gaat om de leukste parken in Den Haag. Voor jong en oud zijn er genoeg leuke dingen te doen. Zo kun je er wandelen, skaten, fietsen, maar ook genieten van de rust op een van de mooie grasvelden. Het hele jaar door vinden er in het Zuiderpark allerlei festivals en evenementen plaats, zelfs het grootste gratis festival van Europa: Parkpop! Voor de echte skate fanaten onder ons, ligt er aan de rand van het park een quarterpipe en miniramp. Op de Wall of Fame kun je jouw creativiteit de vrij loop laten. Hier mag je namelijk met graffiti spuiten. Kom je met kinderen? Ga dan lekker naar het speelterrein Ot en Sien of naar de natuurspeelplaats Zuiderpret. Hier kunnen ze spelen met water, zand en takken, maar kunnen ze ook verstoppertje spelen in de bosjes. Tip van mij: neem laarzen en een setje droge kleding mee.

Landgoed Clingendael

Tussen Wassenaar en Den Haag ligt Landgoed Clingendael. Wat mij betreft het mooiste park in omgeving Den Haag. Het landgoed telt diverse tuinen. Perfect dus om een mooie wandeling te maken. Landgoed Clingendael is het hele jaar door geopend en voor iedereen gratis toegankelijk. Let wel op dat honden hier alleen aangelijnd mogen rondlopen. Ben je op zoek naar een wandelroute maar weet je niet waar je moet beginnen? Volg de rode paaltjes voor de route van twee kilometer en de gele paaltjes voor de route van vier kilometer. Na dat lange lopen ben je vaak wel even toe aan iets lekkers. Achter het Huis Clingendael zit de theeschenkerij ‘IJGENWIJS’. Dit is een klein terrasje waar je iets kunt eten en drinken. De theeschenkerij is erg gericht op duurzaamheid. Daarom zal je veel vegetarische, vegan en biologische hapjes en drankjes vinden op het menu. Goed om te weten, is dat je in de omgeving gratis kunt parkeren! Ben je benieuwd waar je in de rest van Den Haag het beste kunt parkeren? Lees dan de blog over parkeren in Den Haag.

Huis Clingendael op Landgoed Clingendael
Huis Clingendael op Landgoed Clingendael

Japanse tuin

Als we het hebben over Landgoed Clingendael, mag de Japanse tuin zeker niet ontbreken. Dat ik landgoed Clingendael het mooiste park in Den Haag vind, komt mede door de Japanse tuin. Deze tuin is maar een aantal weken per jaar geopend en buggy’s, honden en elektrische hulpmiddelen mogen helaas niet naar binnen. Dit komt doordat de tuin erg oud en kwetsbaar is. In het begin van de 20e eeuw is de toenmalige eigenaresse van Landgoed Clingendael, per schip afgereisd naar Japan. Hier heeft zij diverse lantaarns, watervaten, beelden en bruggetjes gekocht en laten verschepen naar Den Haag. Zo is de aanleg van de Japanse tuin begonnen. Het is zo bijzonder door de moslaag die overal op te zien is en door de mooie en zeldzame bomen en planten. Kijk eens hoeveel jij er kunt vinden!

Japanse tuin op Landgoed Clingendael
Japanse tuin op Landgoed Clingendael

Paleistuin

De Paleistuin is de enige van de bovenstaande parken die in het centrum van Den Haag ligt. Alhoewel ik het eigenlijk geen park mag noemen, vind ik toch dat hij op het lijstje moet. Tussen Paleis Noordeinde, de Koninklijke Stallen en het Koninklijk Archief ligt deze mooie tuin verscholen. Maak een wandeling en ontdek alle mooie kunstwerken die er in de tuin te vinden zijn of organiseer een picknick met je vrienden. Bij Lapsang kun je een picknickmand ophalen, maar het is wel belangrijk dat je van tevoren even reserveert.

Park bezoeken in Den Haag?

Den Haag biedt dus genoeg mogelijkheden om even helemaal tot rust te komen. Lijkt het jou leuk om samen met collega’s een professionele rondleiding te krijgen door één van deze parken? Bel of mail naar Puur* Den Haag en geef je wensen door. Wij regelen alles van A tot Z! Nog een activiteit toevoegen aan je dag? Kijk dan samen met ons naar een op maat gemaakt arrangement. Combineer de rondleiding door het park bijvoorbeeld met een boottocht door de grachten van Den Haag en sluit de dag af met een heerlijk 3-gangen diner.

Britt is jouw Den Haag Expert

Britt is gek op sporten en reizen. Het liefst reist ze de hele wereld rond en ontdekt ze alle mooie plekjes. Daarnaast is ze in het weekend vaak op de dansvloer in Den Haag te vinden, want er gaat geen feestje voorbij waar ze niet aanwezig is. Britt blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in AmsterdamRotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Den Haag en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief