Den Haag expert sinds 1996
Eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Musea in Den Haag,

geniet van de mooiste musea en exposities, onze tips

Een dagje naar Den Haag op de planning staan? Naast dat je er goed kan winkelen, uitgaan en heerlijk kan eten, kent Den Haag ook een hele boel leuke musea. Van historische tot kunstmusea en van technologische tot specialiteitenmusea, Den Haag heeft het allemaal. Maar welke musea zijn nou de leukste? In deze blog vertel ik je welke je echt niet mag missen.

Escher in het paleis

Escher in het paleis Den Haag
Escher in het Paleis Dan Haag 

Als je fan bent van de kunstenaar Maurits Cornelis Escher, moet je echt naar Escher in Het Paleis. Met meer dan honderdtwintig prenten, zijn alle meesterwerken van M.C. Escher hier te bekijken. Bij zijn werken speelt hij met perspectief, ruimte en de werkelijkheid waardoor je maar niet uitgekeken raakt. Je kan ervoor kiezen om zelf door het museum te lopen, je kunt dan een kaartje kopen vanaf € 11,- per persoon. Liever een rondleiding onder begeleiding van een professionele gids? Dat kan uiteraard ook, boek bij ons een rondleiding door het museum vanaf € 17,50 per persoon. Het museum bevind zich op de Lange Voorhout 74 en is vanaf Den Haag centraal gemakkelijk te bereiken met de tram. Kom je toch liever met de auto? Parkeer dan in parkeergarage Museumkwartier.

Madurodam

Madurodam in Den Haag
Madurodam

In Madurodam wandel je als een reus door Nederland als miniatuurstad. Alles is op een schaal van 1 op 25 nagebouwd. Madurodam is leuk voor jong en oud, naast dat er heel veel te zien is, zijn er ook leuke attracties en activiteiten die je kunt doen. In 1952 opende Madurodam hun deuren en trekt jaarlijks gemiddeld 600.000 bezoekers. Je kan dus wel zeggen dat het razend populair is en je er echt een keer geweest moet zijn. Een kaartje kun je zowel online als in het park kopen, de kosten voor een kaartje als je deze online koopt bedragen €17,50. Koop je je kaartje bij de kassa betaal je € 19,50. Madurodam bevind zich op de George Maduroplein 1 en is goed bereikbaar zowel met het openbaar vervoer als met de auto.

Fotomuseum Den Haag

Ben jij een echte fotografie liefhebber? Dan moet je echt naar het fotomuseum in Den Haag wat in 2002 is opgericht. In het Fotomuseum zijn per jaar zes verschillende tentoonstellingen te zien, waar vaak het mensbeeld centraal staat. Tot en met 18 jaar kan je gratis naar binnen, ben je ouder dan 18 dan kost een kaartje maar € 8,-. Het fotomuseum is onderdeel van het kunstmuseum en zit op de Stadhouderslaan 43.

Kunstmuseum

Wat het leuke is aan het kunstmuseum is dat zowel het werk van bekende namen als van opkomende talenten tentoon gesteld wordt. Per jaar zijn er drie tentoonstellingen, dit bestaat niet alleen uit schilderkunst maar ook uit film, fotografie, (video) installaties en beeldhouwkunst. Als je fan bent van de kunstwerken van Piet Mondriaan, dan moet je echt een bezoekje brengen aan het kunstmuseum want hier hangt zijn grootste collectie. Het kunstmuseum zit net als het fotomuseum op de Stadhouderslaan. Perfect dus om deze twee museums te combineren en er lekker op uit te gaan.

Panorama Mesdag

Bij Panorama Mesdag is er een indrukwekkend 360 graden kunstwerk te zien. Op het kunstwerk is de omgeving van Seinpostduin te zien. Hendrik Willem Mesdag schilderde het in 1881 en het schilderij heeft wel een oppervlakte van ongeveer 1680 vierkante meter. Het is ontzettend indrukwekkend om hier een kijkje te nemen en daarom echt een aanrader. De prijs van een kaartje varieert tussen de € 7,- en € 15,-. Het museum zit op de Zeestraat en is makkelijk met de bus of de tram te bereiken. Ben je van plan om met de auto te gaan, dan kan je de auto om de hoek van het museum parkeren in parkeergarage de ParkKing.

Mauritshuis

Mauritshuis in Den Haag
Mauritshuis

In het Mauritshuis hangen maar liefst 800 prachtige schilderwerken. Er hangen hier onder andere verschillende werken van Rembrandt en Vermeer, waaronder het meisje met de parel en de Anotomische les van dr. Nicolaes Tulp. Als je een bezoekje aan het Mauritshuis gaat brengen, kan je zelf je route bepalen of je kan een rondleiding boeken. Het Mauritshuis combineert de honderdjaar oude schilderen samen met de technologie van nu. Zo hebben ze de collectie tot op gigapixel-formaat gedigitaliseerd, waardoor je met je smartphone zover kan inzoomen op de schilderijen dat je de kwaststrepen kunt zien. Ook hebben ze een Rembrandt Reality app waarmee je over de schouder van dokter Tulp kan kijken bij het schilderij: de Anotomische les. Een kaartje voor het Mauritshuis is voor jongeren t/m 18 jaar gratis. Voor volwassenen kost een kaartje € 17,50. Het museum is gevestigd op een van de mooiste plekjes van Den Haag. Het zit namelijk naast het Binnenhof en is omringd door veel restaurants en terrassen.

Louwman museum

Ben jij een liefhebber van auto’s en dan vooral oude auto’s? Dan moet je echt een bezoekje aan het Louwman museum in Den Haag brengen. In dit museum draait het namelijk allemaal om de geschiedenis van auto’s. In het Louwman museum staan meer dan 275 antieke en klassieke automobielen. Naast al deze pronkstukken zijn er ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en wisselende exposities. Een kaartje voor dit te gekke museum kost € 17,50 en het zit op de Leidsestraatweg 57 waardoor het goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Als je met de auto gaat kan je voor € 6,- parkeren onder het museum.

Museum de Gevangenpoort

Museum de gevangenenpoort in Den Haag
Museum de gevangenenpoort

Het museum de Gevangenpoort zit in een middeleeuwse gevangenis gevestigd. Je kunt hier zien hoe de gevangen van 1420 tot 1828 vast zaten. Ook zie je heel erg het verschil in hoe vroeger de arme en rijke mensen vastzaten en welke straffen ze kregen. De oude straf- en martelwerktuigen kan je hier ook nog bekijken, daarom is er een minimale leeftijd van acht jaar. Tot 18 jaar kost een kaartje € 7,50, vanaf 18 jaar kost een kaartje € 15,-. Het adres van dit museum is Buitenhof 33. Kortom er zijn dus genoeg leuke en interessante musea te bezoeken in Den Haag. Ben je van plan om aankomend jaar veel musea te bezoeken? Koop een museumjaarkaart en verkrijg een jaar lang onbeperkt toegang tot wel 450 musea. Een bezoekje aan een museum combineren met een van onze leuke wandelingen is ook echt een aanrader. Wacht niet langer en ga erop uit!

Anna-Maria is jouw Den Haag expert

Anna-Maria is Puur en verliefd op de stad. Altijd op zoek naar nieuwe smaken en ontdekkingen. Sneller en eerder dan de rest. Ze zoekt voor jou de mooiste goudklompjes in de modder. Doel is om jouw Puur* Uitje onvergetelijk te maken. Niet alleen voor nu maar voor de komende jaren. Alles gaat om beleven * genieten * onthouden. Anna Maria blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in Amsterdam Rotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Den Haag en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief