Den Haag expert sinds 1996
Eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Met het openbaar vervoer naar en door Den Haag,

plan gemakkelijk je route voor het leukste dagje uit

Een dagje naar Den Haag op de planning staan met het openbaar vervoer? Gelukkig heeft Den haag een goed lopend ov netwerk en kan je overal snel en gemakkelijk naar toe reizen. Maar soms kan dat openbaar vervoer nog best ingewikkeld zijn en daarom vertel ik jullie in deze blog hoe je het beste naar en door Den Haag kan reizen.

Met de trein naar Den Haag

Den Haag Centraal Station, Met het openbaar vervoer naar en door Den Haag

Den Haag is goed bereikbaar door de vele treinen die naar of door Den Haag gaan. Er zijn maar liefst zes treinstations verspreid over Den Haag, het is dus handig om te kijken welk station voor jou het handigste is om uit te stappen. Vanuit elk station kan je weer gemakkelijk met het openbaar vervoer verder reizen. Den Haag Centraal is het grootste station van de stad en heeft 12 perronsporen. Ben je van plan om met de trein naar Den Haag te reizen? Regel je reis met 9292 of de NS planner.

Door Den Haag met het openbaar vervoer

Je kan je op verschillende manieren verplaatsen met het openbaar vervoer door Den Haag. Er zijn veel bus- en tramlijnen die door de hele binnenstad van Den Haag rijden, maar er is ook een RandstadRail. Dit is een sneltramlijn die door de steden Den Haag, Delft, Rotterdam en Zoetermeer rijdt. Als je met het openbaar vervoer gaat reizen door Den Haag zou ik ook nu weer 9292 adviseren om je reis te plannen.

Met de tram door Den Haag

Tram Den Haag

Een leuke manier van reizen met het openbaar vervoer in Den Haag is de tram. In Den Haag heb je dertien trams die door heel Den Haag rijden. Wat het leuke is aan de trams in Den Haag is dat er nog een heleboel oude trams zijn. Dit geeft een authentiek beeld aan de stad. De trams rijden ook nog eens regelmatig. Hierdoor hoef je nooit lang te wachten. Ook maakt de tram veel tussenstops waardoor je altijd wel dichtbij de bestemming waar je moet zijn kan uitstappen. Tijdens de rit zie je al veel van de stad.

Den Haag met de trein

Zoals je net gelezen hebt, heeft Den Haag zes treinstations. Als je dus van de ene naar de andere kant moet, is de kans groot dat dit het snelste is met de trein. In Den Haag gaan er zowel sprinters als intercity’s naar verschillende plekken toe, hierbij maakt de sprinters meer tussenstops dan de intercity. Het voordeel van reizen met de trein is dat het snel gaat, nadelen van de trein is dat het duurder is dan de bus en tram en dat de trein vaak minder tussenstops maakt. Kijk van te voren dus goed of reizen met de trein voor jou handig is of dat je toch beter met een ander openbaar vervoersmiddel kan gaan.

Met de bus door Den Haag

In Den Haag zijn er negen buslijnen die net als de trams onderdeel zijn van het HTM Personenvervoer. Deze rijden al ruim 90 jaar door de stad. Wat het fijne is aan de bussen in Den Haag is dat deze allemaal een lage vloer hebben, waardoor ze extra veilig en comfortabel voor de reizigers zijn. Steeds meer bussen in Den Haag worden elektrisch, op deze manier dragen ze hun steentje bij aan een beter milieu.

Met het openbaar vervoer naar Scheveningen

Pier in scheveningen
Pier van Scheveningen

Met de auto naar Scheveningen is niet altijd een goed idee, er zijn daar namelijk niet onwijs veel parkeermogelijkheden. Met het openbaar vervoer vanaf Den Haag is Scheveningen goed te bereiken, er zijn namelijk vier trams en een bus waarmee je gemakkelijk naar Scheveningen kan reizen. Naast deze gewone verbindingen is er ook nog een Hop-on Hop-off tramverbinding, deze rijd tussen het centrum van Den Haag en het strand en stopt langs alle toeristische attracties. Het is een historische tram waardoor het echt een hele belevenis is om met deze tram een ritje te maken.

Met de auto door en naar Den Haag

De binnenstad van Den Haag is goed te bereiken met de auto. Er zijn verschillende parkeergarages in de stad die gemakkelijk te bereiken zijn. Het parkeren is net zoals in de meeste grote steden niet goedkoop. Voor een dagje parkeren kun je zo al meer dan 20 euro per dag betalen, maar niet getreurd wij hebben de beste parkeertips voor jou verzameld.

Anna-Maria is jouw Den Haag Expert

Anna-Maria is Puur en verliefd op de stad. Altijd op zoek naar nieuwe smaken en ontdekkingen. Sneller en eerder dan de rest. Ze zoekt voor jou de mooiste goudklompjes in de modder. Doel is om jouw Puur* Uitje onvergetelijk te maken. Niet alleen voor nu maar voor de komende jaren. Alles gaat om beleven * genieten * onthouden. Anna Maria blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in Amsterdam Rotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Den Haag en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief