Den Haag expert sinds 1996
Eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Leukste wijken in Den Haag,

heerlijke plekken in de Hofstad, onze tips

Boodschappen doen op de Zeeheldenmarkt, winkelen in de historische binnenstad of cultuur snuiven in het Statenkwartier. Den Haag kent heel veel leuke wijken en buurten, maar waar moet je nou écht naartoe als je een dagje in deze mooie stad bent? Om het jou wat makkelijker te maken, heb ik de leukste wijken en buurten in Den Haag op een rijtje gezet.

Wat zijn de leukste wijken en buurten in Den Haag?

Den Haag is een van de grootste steden van Nederland en dat betekent dat de Hofstad ook vele wijken en buurten kent. Wist jij dat Den Haag er maar liefst 160 heeft? Ik ben voor jou op zoek gegaan naar de leukste wijken en buurten in Den Haag zodat jij ze alleen nog maar hoeft te bezoeken! Appeltje eitje toch?

Centrum

Als jij aan het centrum van Den Haag denkt, is het Binnenhof waarschijnlijk het eerste wat in je opkomt, maar de binnenstad heeft nog veel meer te bieden. Zo kun je in het Hofkwartier en de Grote Marktstraat enorm goed shoppen. Je vindt hier een groot aanbod aan boetiekjes, designwinkels, warenhuizen en kunstgaleries. Naast het feit dat het stadshart de perfecte plek is om een dagje te shoppen, staat Den Haag ook bekend om kunst en cultuur. Combineer een dagje shoppen met een bezoekje aan het beroemde Mauritshuis of scoor de antieke pareltjes op de Denneweg, in de omgeving van het Noordeinde. Het centrum biedt alles wat je nodig hebt, dus hij hoort zeker in het lijstje thuis!

Hofvijver in Den Haag
Hofvijver in Den Haag

Zeeheldenkwartier

Een van de gezelligste en leukste wijken in Den Haag! Het Zeeheldenkwartier ontstond aan het einde van de negentiende eeuw. Het gebied, dat eigendom was van koningin Anna Paulowna, werd later omgebouwd tot een woonwijk, bestaande uit twee pleinen: het Prins Hendrikplein en het Anna Paulownaplein. Hier vind je alle gezelligheid die je nodig hebt. Het barst er van de restaurants, cafés, lunchrooms en koffietentjes. In het Zeeheldenkwartier is er altijd wel iets te beleven. Zo kun je op donderdag allerlei verse en ambachtelijke producten scoren op de Zeeheldenmarkt. Jaarlijks vindt in deze week ook het Zeeheldenfestival plaats. Dit is begonnen als een kleinschalig feestje, maar tegenwoordig kun je er genieten van een divers aanbod aan optredens en activiteiten.

Makerskwartier

Het Makerskwartier ligt in het laatste deel van de Boekhorststraat. De Boekhorststraat is een van de oudste winkelstraten van Den Haag. Leuk feitje, vroeger deden Vincent van Gogh en Benedictus de Spinoza hier hun boodschappen. Wat het Makerskwartier zo bijzonder maakt, is dat diverse oude ambachten worden ingezet om nieuwe producten te maken. Je zal hier dus ook geen grote en bekende winkelketens vinden. Dat neemt natuurlijk niet weg dat je hier niet kunt slagen. Je vindt hier alles voor in en rondom huis, maar je kunt er ook naar de kapper of een lekker hapje eten. Het Makerskwartier staat bekend om de creatieve ondernemers. De winkels die hierbij zijn aangesloten, kun je herkennen aan de witte bordjes met een ooievaar. Ondanks dat het Makerskwartier niet zo groot is als de andere wijken op het lijstje, is dit wel een van de leukste wijken in Den Haag!

Boekhorststraat in het Makerskwartier
Boekhorststraat in het Makerskwartier

Statenkwartier

Net als het Zeeheldenkwartier, ontstond het Statenkwartier in de negentiende eeuw. De combinatie van winkelstraten, kunst en cultuur maakt deze wijk zo mooi. Dat je goed kunt winkelen op de Frederik Hendriklaan, is een ding dat zeker is, maar wist je dat er nog veel meer te beleven is? Neem bijvoorbeeld een kijkje in het Kunstmuseum, ga met je kinderen naar het Museon of ervaar een film als nooit tevoren in het Omniversum! Scheveningen, dé badplaats van Nederland, mag natuurlijk niet vergeten worden als het gaat om de leukste wijken in Den Haag. De Pier, het Kurhaus en het strand ken je waarschijnlijk wel, maar Scheveningen heeft veel meer dan dat. Ken je het Zwarte Pad al? Dit is een wat rustiger strand in het noorden en voornamelijk populair onder de jongeren. Ook ontbreekt het in de zomer niet aan een leuk feestje in een van de beachclubs.

Statenkwartier in Den Haag
Statenkwartier in Den Haag

Binckhorst

Een bedrijventerrein, maar toch een van de leukste wijken in Den Haag? Het kan echt! Aan de rand van het centrum ligt het industriële gebied, Binckhorst. Het fijne aan deze wijk is dat er ondanks de industrie toch een hele gezellige sfeer hangt. Er zijn diverse hippe horecazaakjes te vinden, die allemaal uniek en lokaal zijn. Als je een bierliefhebber bent, ben je bij Kompaan helemaal aan het juiste adres. Deze brouwerij past perfect bij het karakter van Binckhorst; stoer en industrieel. Het proeflokaal heeft maar liefst 20 verschillende bieren op de tap, genoeg voor een leuke proeverij met je vrienden of collega’s dus. Hetgeen waar Binckhorst nog meer om bekend staat is street art. Tip van mij: loop de street art route om alle indrukwekkende kunstwerken te zien!

Dagje naar Den Haag?

Den Haag heeft dus heel veel mooie buurten en wijken, die stuk voor stuk weer iets unieks hebben. Nu ik de leukste wijken in Den Haag voor jou op een rijtje heb gezet, hoef jij nog maar één ding te doen en dat is een dagje Den Haag plannen! Deze wijken en buurten hebben naast alle mooie winkels, kunst en cultuur, ook een groot aanbod aan cafés en restaurants. Wil jij nou een etentje combineren met een workshop? Geen probleem, Puur* Den Haag regelt het allemaal van A tot Z. Geef je wensen door en wij gaan voor je aan de slag. Den Haag is zowel wandelend als op de fiets te ontdekken. Wist jij dat wij hele leuke fietstochten en wandelingen aanbieden? Boek snel en beleef Den Haag op zijn best!

Britt is jouw Den Haag Expert

Britt is gek op sporten en reizen. Het liefst reist ze de hele wereld rond en ontdekt ze alle mooie plekjes. Daarnaast is ze in het weekend vaak op de dansvloer in Den Haag te vinden, want er gaat geen feestje voorbij waar ze niet aanwezig is. Britt blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in AmsterdamRotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Den Haag en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief