Den Haag expert sinds 1996
Eerlijk en persoonlijk advies

Geprezen voor prijs/kwaliteit
door honderden zakelijke klanten

Snel en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Fietsen en fietsverhuur in Den Haag,

fluitend door de stad zonder OV of parkeerkosten

Wat is nou een betere manier om een stad goed te leren kennen dan met een fietstocht? Fluitend fiets je door de straten van Den Haag zonder dat je last heb van files of hoge OV of parkeer kosten. Als je geen fiets hebt in Den Haag kun je gerust langs een fietsverhuur bedrijf. In dit blog bereiden wij jou zo goed mogelijk voor om zorgeloos door Den Haag te kunnen fietsen

Waar kun je fietsen huren in Den Haag?

Fietsen van fietsverhuur in Den Haag
Fietsverhuur Den Haag

Den Haag zit vol met bedrijven waar je fietsen kunt huren. Een van deze bedrijven is de welbekende NS. De NS heeft maar liefst 4 plekken in Den Haag waar je zogeheten OV-fietsen kunt huren. Deze fietsen kun je voor €4.15 per 24 uur huren. In Den Haag zijn ze te huur bij de volgende stations: Laan van NOI, Mariahoeve, Den Haag Centraal en Den Haag HS. Dit is de voordeligste manier om door de stad te komen. De enige minpunten zijn dat je een OV abonnement moet hebben waarop de OV-fiets optie geactiveerd is. Ook zijn alle fietsen identiek aan elkaar met een achteruittraprem én zonder versnellingen.

Voor een breder aanbod kun je daarom beter naar een van de vele fietsverhuurbedrijven zoals Haagsche stadsfiets waar je vanaf €8.50 per dag een fiets kunt huren. Hier heb je meer keuze in het soort fiets en de functies. Zo kun je kiezen voor bijvoorbeeld een e-bike waarmee je moeiteloos iedereen voorbij vliegt of een bakfiets waarmee je makkelijk met de kinderen op pad kunt! Haagsche stadsfiets in maar één van de vele verhuurders in Den Haag, waar je ook bent er is er altijd wel een in de buurt. Zo niet dan is er fietsverhuur scheveningen die jouw fiets komt afleveren op locatie. Of bezoek ze in scheveningen en rijdt door naar het strand voor een prachtige fietstocht door de duinen.

Wat zijn leuke fietstochten in Den Haag?

Als je zelf op pad gaat is het een aanrader om een stuk door de duinen te fietsen. Een van de mooiste routes is toch echt de duinen fietsroute Zuid. Een route van zo’n 16.5 kilometer die begint in de buurt van het Mauritshuis en door de duinen uitkomt bij tramhalte Den Haag strandweg.

Een echt leuke fietstocht in Den Haag is een fietstocht waar je iets leert. Daarom zijn fietstochten onder begeleiding zo geweldig! Met de beste gidsen leer je alle belangrijke plekken in Den Haag kennen en zie je de mooiste dingen. Luister naar de verhalen van de stad, en laat hem tot leven komen.

Liever iets minder luisteren en iets meer doen? Dan is een fietspuzzeltocht vast een leuk idee. Leer de stad kennen door middel van raadsels en puzzels en ontdek nieuwe plekken met behulp van een tablet of smartphone die de route aangeeft. Extra veel plezier tijdens het fietsen.

Voor de echte fotografen onder ons is de Instagram fietstocht een geweldige kans. De stad rustig ontdekken en ondertussen de mooiste kiekjes schieten. Leer van de experts hoe je de mooiste foto’s kunt maken en verras jezelf. Met deze tocht ontdek je niet alleen Den Haag maar ook jouw verborgen talenten.

Waar moet je op letten bij het fietsen door Den Haag?

Fietsende mensen in Den Haag
Fietsende mensen in Den Haag

Als je niet zo vaak in de randstad fietst kan het soms nog wel een spannend zijn om door al die drukte in het centrum te fietsen. Om je zo veilig mogelijk door de stad te helpen hebben wij een aantal tips voor jou op een rijtje gezet.

  • Kijk uit voor trams en tramrails. Naast de standaard fietsers, voetgangers, auto’s en scooters moet je in Den haag ook goed opletten voor trams. Ook moet je uitkijken dat je fietsband niet vast komt te zitten tussen de tramrails, want dan kun je hard vallen.
  • Zet je fiets goed op slot. Fietsen worden regelmatig gestolen in Den Haag. Het zou toch zonde zijn als je fiets tijdens jouw fietstocht gestolen wordt en je niet meer verder kunt.
  • Sta niet in de weg. Den Haag is een drukke stad met veel verkeer. Als je niet bekend bent in Den Haag is het handig om eerst je route op te zoeken. Probeer wanneer je stil wil staan om zo veel mogelijk aan de kant van de weg te blijven, probeer hierbij niemand in de weg te zitten. Om drukte te voorkomen kun je het beste buiten de spits om fietsen.
  • Maak er een leuke dag van! Geniet van deze mooie stad en hopelijk het weer. Er is genoeg te doen dus laat je niet stoppen, pak die fiets en ga op pad. Ontdek hoe mooi Den Haag is en beleef een gezellige dag in de frisse buitenlucht!

Anna-Maria is jouw Den Haag Expert

Anna-Maria is Puur en verliefd op de stad. Altijd op zoek naar nieuwe smaken en ontdekkingen. Sneller en eerder dan de rest. Ze zoekt voor jou de mooiste goudklompjes in de modder. Doel is om jouw Puur* Uitje onvergetelijk te maken. Niet alleen voor nu maar voor de komende jaren. Alles gaat om beleven * genieten * onthouden. Anna Maria blogt over bedrijfsuitjes, events en effectieve teambuilding activiteiten in Amsterdam Rotterdam, Utrecht & Den Haag. Bel of mail Puur* Den Haag en wij sturen je een vrijblijvende offerte om jouw bezoek extra onvergetelijk te maken.

Deel dit bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief